Sot, duke reflektuar mbi historinë time,
do të doja që vajzat të binden që nuk
ka asgjë që ato nuk mund të realizojnë.

IO DONNA, Corriere della Sera

PUBLIKIMET

Romani “Le favole del comunismo” tregon historinë e dy grave me emrin Ari. Njëra është një vajzë e vogël që rritet në Shqipëri gjatë viteve 1980 dhe 1990, ku këpucët janë një lluks dhe shpesh shkon zbath. Kurse e tjetra Ari është një grua që jeton në Milanon e ditëve moderne, duke shijuar mjaftueshmëri dhe duke kaluar orë nën dush me shampo organike. Edhe pse në kushte të ndryshme, ato ndajnë ngjashmëritë në bukurinë dhe identitetin. Anita Likmeta, me butësi dhe ironi, me gëzim e pamëshirshmëri, debuton në roman dhe na rrëfen për një fëmijëri ku, ndonjëherë, pshurja e vetes ishte e vetmja mënyrë për t’u ngrohur.

INOVACION

Të inovosh është aspirata e vazhdueshme e njeriut: është natyra njerëzore të mendosh për projekte, të synosh për të ardhmen. Logjika e inovacionit sot hedh themelet e saj në nevojën për të shtyrë drejt kontrollit dhe optimizimit të burimeve, në një botë ku 8 miliard njerëz duhet të jetojnë së bashku.

Anita Likmeta e una nuova vita in Italia

VIDEO

Anita Likmeta e una nuova vita in Italia

Podcast Albania

PODCAST

PRESS