INOVACION

Duhet të hapim rrugën për të gjitha dhe të ndryshojmë rregullat. Nga ky këndvështrim besoj se krijimi i një rrjeti mund të jetë i fuqishëm. Vazhdojmë të propozojmë modele!
IO DONNA, Corriere della Sera

Çfarë është për mua inovacion

Inovacioni është mundësia e madhe për emancipim dhe përmirësim të kushteve të jetesës. Inovacioni është një aspiratë e vazhdueshme e njeriut: është në natyrën njerëzore të mendojë për projekte, të synojë të ardhmen vazhdimisht.

Logjika e inovacionit hedh sot themelet mbi nevojën e saj për të ecur drejt kontrollit dhe përmirësimit të burimeve, në një botë ku duhet të bashkëjetojnë 8 miliardë njerëz. Pra, inovacioni është vlerësimi i vazhdueshëm i një ekuilibri të mundshëm mes asaj që mund të shfrytëzohet nga e kaluara dhe asaj që duhet ndryshuar rrënjësisht.

FUSHAT E INOVACIONIT

GRATË

TË RINJTË

EMIGRACION

Të rinjtë

Cilat janë perspektivat e ardhshme për të rinjtë tanë? Bota e punës po ndryshon, por ndryshimi nuk mund të shkëputet nga kapaciteti gjithëpërfshirës i kompleksitetit. E ardhmja është një e tashme konstante me rrënjë të rrënjosura në të kaluarën e secilit prej nesh.

Gratë

Pavarësia, autonomia, barazia gjinore dhe pagat, këto janë betejat që ne gratë duhet të përballojmë së bashku.

Emigracion

Çdo qenie është një mundësi për t’u përballur me njëri-tjetrin në nivele të ndryshme: njohuri, gjuhë, tradita dhe stil jetese. Konfrontimi është baza e një shoqërie gjithëpërfshirëse të aftë për të emancipuar veten duke u bashkuar dhe me të renë.

BASHKËPUNIMET